Companii

Producţie şi industrial pe suprafeţe medii, logistică pe suprafeţe mari: germanii de la Tmax ajung la peste 6.000 mp în CTPark Sibiu pentru producţia de sisteme izolatoare pentru industria auto

Producţie şi industrial pe suprafeţe medii, logistică...

Autor: Bogdan Alecu

01.05.2023, 11:46 169

♦ Prezenţa şcolilor profesionale în centrul şi vestul ţării alături de infrastructura deja dezvoltată atrage extinderi ale unităţilor de producţie, iar dezvoltatorii de parcuri industriale şi logistice înregistrează cereri tot mai multe pe fondul nearshoringului.

Diehl la Braşov, KSHG Auto Harness lângă Simeria, Kuchinox la Timişoara, sunt doar câteva dintre exem­plele de producţie atrasă în cadrul proiectelor industriale şi logistice din centrul şi vestul ţării în ultimul an.

Dacă în urmă cu 2-3 ani producţia în cadrul centrelor logistice era un anunţ realizat rar, cel mult unul pe an, în 2022-2023 mai bine de o treime din contractele nou semnate, inclusiv pentru extinderi, vizează o unitate de producţie şi nu doar o depozitare.

Cel mai recent anunţ vizează grupul german Tmax, specializat în proiectarea şi fabricarea sistemelor de izolare termică şi fonică pentru automobile care  şi-a triplat supra a intrat pe piaţa din România în 2021 prin lansarea facilităţii de producţie din Sibiu, care s-a alăturat celor existente deja în Germania, Serbia, Italia, China şi Statele Unite ale Americii, pentru a reduce riscurile care ar putea apărea la nivel global, îmbunătăţind în acelaşi timp capacitatea de livrare.

O nouă linie de produse care conţine materiale izolatoare textile a fost repartizată unităţii de producţie din Sibiu, care se află în CTPark Sibiu şi deserveşte clienţii din toată Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO