Companii

Profi pune la bataie 6 mil. euro pentru extinderea retelei de magazine

27.03.2003, 00:00 27

Compania Profi Rom Food din Timisoara, divizie a grupului belgian de distributie Louis Delhaize, intentioneaza sa deschida, in acest an, zece magazine de tip discounter la nivel national, valoarea investitiei ridicandu-se la circa sase milioane de euro.
Potrivit oficialilor companiei, fiecare magazin, care presupune o investitie cuprinsa intre 500.000 si 600.000 de euro, va avea o suprafata totala de 3.500 de metri patrati, din care 800 de metri patrati reprezinta suprafata de vanzare.
De asemenea, fiecare centru comercial va dispune si de o parcare cu 50-60 de locuri.
  Profi va deschide doua magazine la Cluj si cate unul in orasele Alba Iulia, Baia Mare si Satu Mare. Compania urmeaza sa stabileasca in perioada urmatoare locatiile pentru celelalte cinci magazine.
Magazinele vor comercializa produse alimentare, de menaj si igiena. Gama sortimentala se ridica la peste 1.500 de articole, din care circa 90% reprezinta produse autohtone.
In prezent ,Profi Room Food opereaza  zece magazine, in  Timisoara, Arad, Brasov, Sfantu Gheorghe, Baia Mare, Cluj si Oradea.
 Firma Profi Rom Food a fost infiintata in anul 1999 si reprezinta divizia de hard - discount a grupului franco- belgian Louis Delhaize. Compania are un capital social de 13,5 milioane de euro si un numar de 270 de angajati.
Grupul Loius Delhaize cuprinde, in afara de lantul de magazine Profi, reteaua de hypermarketuri Cora si cea de supermerketuri Match si Smatch, magazine specializate in gradinarit - Truffaut, magazine de animale - Animalis, precum si cybermarketuri prin Internet Houra.fr.
Profi nu este singurul magazin de tip discounter care opreaza pe piata romaeansca. Grupul german Rewe detine la randul sau doua magazine in Romania in Bucurestisi Sibiu, numele subcare sunt operate fiind XXL Mega Discount!. Magezinele XXL Mega Discount sunt insa de dimensiuni mai mari, avand suprafete de vanzare de peste 1.500 de metri patrati fiecare.
Grupul german intentioneaza sa deschida in perioada de pana la Sarbatorile de Paste, inca doua magazine in Targoviste si Buzau. Magazinele XXL Mega Discount! necesita fiecare o investitie 5 milioane de euro.
Primul magazin al grupului german a fost deschis in 2001 in Bucuresti si a inregistrat in aproape opt luni de functionare vanzari de aproape 12 milioane de euro. Planurile de dezvoltare ale companiei pe piata romaneasca prevad deschiderea a inca 8 magazine pe termen mediu.
Grupul Rewe detine in Romania pe langa XXL Mega Discount! si reteaua de supermarketuri Billa si de magazine Cash & Carry - Selgros. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO