Companii

Profitul retailerului Flanco a crescut de cinci ori, iar businessul s-a majorat cu 1%

Profitul retailerului Flanco a crescut de cinci ori, iar...

Autor: Cristina Roşca

07.04.2014, 00:06 168
Retailerul electro-IT Flanco a terminat anul trecut cu afaceri de 616,6 milioane de lei (140 mil. euro), în creştere cu puţin peste 1% faţă de anul anterior, însă mult sub estimările iniţiale ale companiei. În urmă cu circa un an oficialii companiei anunţau că şi-au bugetat pentru 2013 afaceri de 157 mil. euro. În aceeaşi perioadă însă profitul a crescut de cinci ori, până la 1,3 milioane de lei (0,3 mil. euro). În ultimii ani compania a restructurat puternic costurile astfel încât compania să redevină profitabilă, iar rezultatele să fie pe un trend ascendent.
 
Businessul retailerului Flanco a început să scadă puternic în momentul în care a lovit criza, astfel încât la finalul lui 2009 cifra de afaceri scăzuse la aproape jumătate faţă de anul anterior. În acelaşi an, în decembrie, retailerul a intrat în insolvenţă, având datorii de 60 mil. euro. În 2010 compania a fost preluată în proporţie de 60% de grupul Asesoft, deţinut de Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu, şi businessul a revenit pe un trend ascendent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO