Companii

Proprietarii hotelului Astoria - Satu Mare fac un parc acvatic cu bani de la Eximbank

Proprietarii hotelului Astoria - Satu Mare fac un parc acvatic cu bani de la Eximbank

Foto Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

13.01.2012, 00:04 1699

Compania Solarex din Satu Mare, cu afaceri de 315.000 de euro în 2010, a obţinut o finanţare de peste 6 mil. euro de la Eximbank pentru realizarea unui complex de servicii de turism şi sănătate, care va utiliza apa geotermală din zonă.

Proiectul de investiţii derulat de Solarex beneficiază de finanţare nerambursabilă de 5,5 mil. euro în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului.

Lucrările de con­struc­ţie pentru proiectul "Parc Acvatic Aquastar" au fost demarate în luna iulie a anu­lui trecut de către com­pania constănţeană Tehno­clima General Con­struct. Conform pro­iectu­lui, termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut în­tr-un interval de 18 luni de la data atribuirii con­tractului (februarie 2011).

"În luna august a acestui an credem că vom fi­naliza investiţia şi vom pu­tea inaugura parcul ac­vatic. Mizăm pe impac­tul mare pe care acest proiect îl va avea atât asupra ju­deţului, cât şi asupra zo­nelor învecinate", a decla­rat pentru ZF Transilvania Baranyai Gabor, manage­rul proiectului, fără a oferi mai multe informaţii despre creditul obţinut de compania Solarex de la Eximbank.

Investiţia ar putea crea 50-60 de locuri de muncă.

Compania Solarex a avut în 2010 o cifră de afaceri de circa 1,3 mil. lei (315.000 de euro), cu un număr mediu de 26 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Solarax a fost înfiinţată în anul 1993, cu principal domeniu de activitate hoteluri şi alte facilităţi de cazare, iar acţionarii sunt Karoly Marton Nagy (40%), Erzsebet Nagy (40%) şi Noemi Baranyai (20%). Acţionarii Solarex mai deţin şi agenţia de turism Soralex Tours şi hotelul Astoria din Satu Mare.

Ce cuprinde proiectul

Investiţia prevede realizarea unei clădiri cu patru piscine interioare, cu o suprafaţă de 650 mp, care vor fi funcţionale şi iarna, şi a cinci piscine exterioare cu o suprafaţă totală de 955 mp. Totodată, vor fi realizate 7 tipuri de saună, hidroterapie, kinetoterapie şi electroterapie.

Capacitatea parcului acvatic va fi de 1.700 de persoane pe zi (500 de persoane în clădirea cu piscine şi 1.200 de oameni în exterior). Suprafaţa totală a terenului pe care este dezvoltată această investiţie este de 12.500 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO