Companii

Proprietarul Ruby Tuesday aduce în franciză un competitor pentru Starbucks

Proprietarul Ruby Tuesday aduce în franciză un competitor pentru Starbucks

Autor: Cristina Roşca

22.05.2011, 23:31 1301

Compania Ruby Food, care deţine pe piaţa locală restauranteleRuby Tuesday, a adus în sistem de franciză cafenelele canadieneSecond Cup. Prima cafenea deschisă, care are o suprafaţă de 100-120de metri pătraţi, se află pe bulevardul Decebal, lângă restaurantulRuby Tuesday.

Reprezentanţii companiei nu oferă date privind investiţianecesară deschiderii cafenelei, însă spun că până în 2014 vor sădeschidă cinci cafenele în care să investească circa 1 milion deeuro. Ruby Food, controlată de libanezul Karim Badaoui, deţine pepiaţa locală două restaurante Ruby Tuesday, pe bulevardul Decebalşi în Bucureşti Mall. Compania a închis recent restaurantul dinPlaza România.

"L-am închis din cauza crizei financiare", a spus ElisabetaPostolache, directorul comercial al companiei. Ea nu oferă datedespre cifra de afaceri, însă spune că s-a resimţit criza în 2010.În 2009 compania a obţinut afaceri de 5,4 mil. euro (1,3 mil. euro)şi pierderi de circa 380.000 de lei (90.000 de euro). Lanţul SecondCup, cu 400 de cafenele în 16 ţări, este competitor direct alStarbucks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO