Companii

Radu Timis, CrisTim: Am renuntat la 5% din angajati

25.01.2009, 18:12 375

Omul de afaceri Radu Timis, proprietarul producatorului de mezeluri CrisTim, cu afaceri consolidate de peste 130 mil. euro in 2008 si 2.000 de angajati, spune ca productivitatea angajatilor a crescut cu 15% la acest inceput de an, dupa ce compania a decis sa disponibilizeze 5% din angajati, respectiv 100 de persoane, pentru a eficientiza businessul.

"Faptul ca anul trecut nu gaseam suficienti oameni pe care sa-i angajam si aduceam din afara tarii ii dadea angajatului nostru posibilitatea de a avea un comportament anormal. Circa 20% din zilele lucratoare le petrecea in concediu medical pentru a lucra pamantul primavara si toamna. Astfel, un angajat ajungea cateodata sa lucreze jumatate din zilele lucratoare, iar cealalta jumatate o statea acasa. Acum acest lucru nu se mai intampla", completeaza Timis.
Reducerea numarului de angajati era un proces in derulare care a fost grabit de resimtirea primelor efecte ale crizei financiare. Aceasta nu este insa singura masura pe care producatorul de mezeluri intentioneaza sa o ia anul acesta. Desi initial planificase pentru anul acesta investitii de aproximativ 8 mil. euro, reprezentantii CrisTim intentioneaza sa investeasca numai pentru a acoperi nevoile urgente ale companiei. Achizitiile raman si ele pentru moment la nivel de intentie.
Pentru 2009, producatorul estimeaza o crestere a afacerilor pe toate liniile de business ale companiei (mezeluri, retail, ferma, ready meal, constructii), dar nu este sigur de realizarea acestui obiectiv, dupa ce anul trecut conditiile mai grele de obtinere a finantarii au determinat inregistrarea unei marje de profit pe divizia de mezeluri de doar 1,5% fata de peste 7% cat obtinea in anii precedenti.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO