Companii

Raiul preturilor la masini s-a incheiat: Dealerii scumpesc masinile pentru ca au terminat stocurile

Raiul preturilor la masini s-a incheiat: Dealerii scumpesc masinile pentru ca au terminat stocurile

Discount-uri mai mici la Mercedes

10.08.2009, 17:24 185

Preturile masinilor au inceput sa creasca in ultimele doua luni pe masura ce dealerii marcilor de volum si-au redus stocurile si implicit discounturile s-au micsorat, potrivit jucatorilor din piata auto.
„De la inceput a fost gresita politica de reduceri de preturi. Masinile nu se vand pentru ca nu se dau discounturi, ci pentru ca nu exista finantare", a declarat Viorel Niculescu, fostul sef al Romcar, importatorul Ford in Romania.
Daca in prima jumatate a anului in cazul SUV-urilor si limuzinelor discounturile ajungeau chiar si la peste 40%, in prezent acestea au ajuns la sub 20% sau chiar au disparut.
Spre exemplu, daca la nivelul lunii iunie dealerii Audi comercializau SUV-ul compact Q5 cu un pret special de 31.151 euro cu TVA, pe masura ce stocurile s-au micsorat, pretul a crescut la 40.460 de euro, iar discountul a scazut. Acelasi trend s-a observat si in cazul modelelor Mercedes-Benz A si B Klasse, care in iunie beneficiau de un discount de pana la 4.000 de euro plus TVA, dar care a ajuns in prezent la 2.850 respectiv 2.540 de euro.
„Spre exemplu la achizitia unui Range Rover nu exista finantare. Ca o banca sau societate de leasing sa-ti ofere finantare trebuie sa ai un dosar impecabil si un avans de peste 30-40%. Acum s-a ajuns la concluzia ca nu discountul vinde masina, ci conditiile de vanzare", a subliniat Niculescu. Potrivit declaratiilor lui Brent Valmar, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, atat de ieftine cat au fost automobilele in prima jumatate a anului nu au mai fost pana in prezent si nu vor mai fi. In semestrul al doilea dealerii nu se vor mai concentra pe obtinerea de lichiditati, ci pe investitii.

AFACERI DE LA ZERO