Companii

Regina Maria a investit de la începutul anului peste 2 milioane de euro în extinderea reţelei. “Avem în continuare apetit pentru achiziţii”

Regina Maria a investit de la începutul anului peste 2...

Autor: Cristina Bellu

20.02.2017, 11:00 222

Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private după Medlife, a preluat începând cu acest an centrul Al-Medica Berlin din Ploieşti şi şi-a extins portofoliul în Bucureşti prin achiziţionarea clinicii IXIA Medica şi prin inaugurarea unei noi policlinici aflată în imediata apropiere a Pieţei Victoria, după o investiţie totală care depăşeşte 2 milioane de euro.

Capitala rămâne un centru de interes pentru deschiderea de noi unităţi, reţeaua vizând deschiderea unei noi locaţii în Dorobanţi. În acest moment, Regina Maria deţine 14 policlinici în Bucureşti.

”2016 a fost pentru Regina Maria un an al tranzacţiilor. Doar prin intrarea în Reţea a Ponderas Academic Hospital am marcat una dintre cele mai importante astfel de tranzacţii de pe piaţa serviciilor medicale private. În ultimii ani, Regina Maria a fost implicată în 13 tranzacţii cu preluare integrală a altor jucători, precum şi în 3 tranzacţii care au vizat schimbarea acţionariatului companiei – cele mai mari din piaţa serviciilor medicale. Avem în continuare apetit pentru achiziţii, ne uităm la mai multe deal-uri şi suntem deschişi către alte oportunităţi de extindere. Analizăm toate posibilele achiziţii cu cea mai mare seriozitate.”, a declarat Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate Regina Maria.

Anul trecut, reţeaua a realizat şase investiţii care au vizat dezvoltarea în oraşele Cluj (parteneriat de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea primului spital privat generalist din Cluj-Napoca), Bucureşti (tranzacţia Ponderas Hospital), Craiova (preluarea Centrului Medical Helios, urmată de deschiderea unui centru modern de imagistică, cu RMN, în valoare de 1 milion euro), Timişoara (preluarea centrelor medicale Dr. Grigoraş), Piteşti (a doua policlinică, Regina Maria Brătianu, investiţie de 700.000 euro) şi Târgu Mureş (primul Campus Medical Regina Maria din Târgu Mureş, o investiţie de 1,7 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO