Companii

Rehau: Dupa cel mai bun an de la intrarea pe piata, lucram acum la 65% din potential

Rehau: Dupa cel mai bun an de la intrarea pe piata, lucram acum la 65% din potential

Emil Pop, directorul general al Rehau Polymer: Daca statul va reusi sa colecteze fondurile pe care si-a propus sa le colecteze si daca va reusi sa atraga finantari pentru proiectele prevazute, nu numai ca va salva piata constructiilor, dar vom reusi la sfarsitul crizei sa avem infrastructura corespunzatoare, spitale, scoli, gradinite.

19.02.2009, 00:00 80

Rehau nu a facut publice inca rezultatele pe anul 2008, insa potrivit unor estimari cifra de afaceri a companiei se situeaza intre 70 si 75 de milioane de euro, fata de nivelul de 65,8 mil. euro realizat in 2007.

Compania si-a propus pentru anul acesta mentinerea cifrei de afaceri la nivelul din 2008 si isi va schimba strategia de planificare a bugetului pentru a fi cat mai flexibil in conditiile in care constructiile se afla in scadere.
"Avem ca baza bugetul pe 2008 si lucram cu planificare dinamica din trei in trei luni, pentru a fi mai flexibili. Deocamdata nu poate fi vorba de o strategie de extindere a businessului, ci de o strategie de depasire a crizei in conditii cat mai bune. Investitiile care au putut fi amanate au fost amanate", afirma Emil Pop, directorul general al Rehau Polymer.
Pop spune ca Rehau dispune de suficiente lichiditati, pentru ca grupul german nu are credite, pentru a-si continua activitatea anul acesta, chiar daca businessul din primele luni ale anului a scazut la 65% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Sectorul rezidential va scadea la circa 50-65% din volumul din anul 2008, urmand ca sectorul constructiilor sa fie mai mult axat pe proiecte de infrastructura si pe proiecte speciale. De pe urma acestei crize vor avea de suferit cei care s-au dezvoltat exclusiv pe credite si companiile care au un management deficitar", afirma Pop.
Rehau este unul dintre principalii producatori de tubulatura din PVC si polietilena, piata care a ajuns anul trecut la circa 110 mil. euro, in crestere cu circa 10%, alaturi de operatori precum Valrom, Pipelife sau Teraplast, precum si Palplast Sibiu (care face parte din grupul petrolier privat Rompetrol).
"Piata de tubulatura ar putea inregistra o crestere daca va exista finantare pentru proiectele de infrastructura cu buget de la stat. Daca statul va reusi sa colecteze fondurile pe care si-a propus sa le colecteze si daca va reusi sa atraga finantari pentru proiectele prevazute si sa accelereze exproprierile si licitatiile de acordare a proiectelor, nu numai ca va salva piata constructiilor, dar vom reusi la sfarsitul crizei sa avem infrastructura corespunzatoare, spitale, scoli, gradinite", spune Pop.
Rehau activeaza si pe segmentul de profiluri din PVC pentru geamuri, insa pe acest segment reprezentantii companiei estimeaza o scadere de circa 40-50% a pietei. Compania a inceput anul trecut promovarea catre dezvoltatorii imobiliari si producatori de energie a solutiilor de energie regenerativa, cum ar fi sistemele de utilizare a energiei termale, a energiei solare sau echipamentele pentru centralele care utilizeaza biogaz, insa acest segment ocupa deocamdata o pondere redusa in businessul Rehau, dar are potential de crestere.
"In perioada de criza sunt livrate pe piata tehnologiile noi la care s-a lucrat in ultimii ani, care se indreapta tot mai mult catre economisirea resurselor. Odata cu scaderea vitezei de consum, prin blocarea creditarii, se va merge tot mai mult pe utilizarea energiilor regenerative", considera Pop.
Rehau Polymer, specializat in prelucrarea polimerilor, produce echipamente pentru constructii, industrie, precum si componente auto.
Firma detine in Romania o fabrica la Sibiu, patru depozite structurate in trei birouri de vanzari, la Bucuresti, Cluj-Napoca si Bacau, precum si un centru de logistica infiintat in acest an.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO