Companii

Rehau extinde businessul cu energii regenerative si estimeaza afaceri de 70 mil. euro

Rehau extinde businessul cu energii regenerative si estimeaza afaceri de 70 mil. euro

Peter Nadig, presedintele CA al Rehau pentru Europa de Sud-Est, sustine derularea unor proiecte pilot in energii regenerative

23.11.2007, 17:07 117

Rehau Polymer, filiala locala grupului german Rehau cu activitati pe piata constructiilor, estimeaza pentru anul viitor o crestere de circa 10% a cifrei de afaceri, pana la circa 65-70 de milioane de euro, pe fondul intensificarii investitiilor din infrastructura si a dezvoltarii pietei imobiliare.
"Anul acesta vom ajunge la o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro, in crestere cu circa 20% fata de anul precedent si estimam pentru anul viitor un nivel de afaceri de circa 65-70 de milioane de euro. Pentru 2008 nu ne propunem o crestere puternica a vanzarilor, pentru ca vrem sa consolidam afacerile companiei si sa ne extindem pe domenii noi, cum ar fi echipamentele si energiile regenerative", a declarat Emil Pop, directorul general al Rehau Polymer.
Rehau va incepe anul viitor promovarea catre dezvoltatorii imobiliari si producatorii de energie a solutiilor de energie regenerativa, cum ar fi sistemele de utilizare a energiei termale, a energiei solare sau echipamentele pentru centralele care utilizeaza biogaz.
"Vom incepe o campanie de promovare a sistemelor de energie regenerabila in Romania, Austria, Ungaria, Cehia si Slovacia, in care vom investi circa 700.000-800.000 de euro. In Romania nu exista inca o piata pentru astfel de echipamente, insa intentionam sa dezvoltam o retea de service la nivel national si sa derulam cinci sau sase proiecte pilot de testare a pietei", a afirmat Peter Nadig, presedintele Consiliului de Administratie al grupului Rehau pentru Europa de Sud-Est.
Rehau Polymer detine in prezent o fabrica la Cisnadie, in judetul Sibiu, unde produce tubulatura din PVC si profile din PVC pentru ferestre, pe care a deschis-o in 2004. Compania intentioneaza sa construiasca o noua fabrica la Cisnadie pe un teren de 29 de hectare, investitie estimata la 20 de milioane de euro.
"Planuiam sa incepem constructia noii fabrici anul viitor, insa deocamdata avem capacitate suficienta in Germania pentru a exporta si pe piata romaneasca. Cel mai probabil vom incepe investitia in 2009 si, in functie de oportunitatile de pe piata, luam in calcul si producerea de echipamente pentru energii regenerabile", explica Nadig. Noua unitate de productie ar urma sa o incorporeze si pe cea existenta deja la Cisnadie.
In plus, reprezentantii Rehau au declarat ca ar putea colabora cu o companie germana care doreste constructia unei centrale pe biomasa in Romania, care sa produca energie electrica si termica, fara sa dea alte detalii asupra proiectului. Rehau s-a pozitionat in ultimii ani ca unul dintre principalii furnizori de tubulatura pentru lucrarile de infrastructura, o piata estimata la circa 60-70 de milioane de euro.
Cea mai mare pondere in cifra de afaceri, circa 70%, este detinuta in prezent de profilele din PVC, urmand ca in anii urmatori divizia de tevi din PVC sa-si mareasca ponderea in detrimentul profilelor datorita investitiilor in infrastructura.
"In prezent suntem furnizori de tubulatura de protectie, echipamente de management al apelor pluviale si produse pentru terasamente pentru Bechtel si pentru consortiul care construieste autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti", a precizat Pop.
Rehau este unul dintre principalii producatori de tubulatura din PVC si polietilena, care a inregistrat anul acesta o crestere de circa 30%, alaturi de operatori precum Valrom, Pipelife sau Teraplast, precum si Palplast Sibiu (care face parte din grupul petrolier privat Rompetrol).
Germanii sunt producatori de echipamente auto si iau in considerare o colaborare cu Ford pentru fabrica de la Craiova, avand in vedere ca sunt deja furnizori ai companiei americane pentru Europa si SUA.
Rehau Polymer, specializat in prelucrarea polimerilor, produce echipamente pentru constructii, industrie, precum si componente auto. Firma detine in Romania o fabrica la Sibiu, patru depozite structurate in trei birouri de vanzari, la Bucuresti, Cluj-Napoca si Bacau, precum si un centru de logistica infiintat in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO