Retail&Agrobusiness

Cum creşte preţul grâului cu 16% de la producător la traderii din Portul Constanţa: „Normal că există înţelegeri, toţi traderii vând cu acelaşi preţ“

Cum creşte preţul grâului cu 16% de la producător la...

Autor: Roana Rotaru

01.08.2016, 00:05 194

Tona de grâu de panificaţie se vinde în Portul Con­stanţa cu circa 100 de lei mai mult decât pri­meşte producătorul agricol pe aceeaşi cantitate, po­trivit celor mai recente date publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, o diferenţă de preţ pe care unii producători agricoli, precum Lau­ren­­­ţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Pro­ducă­torilor Agricoli din România (LAPAR), o consideră nejustificat de mare.

„Traderii de cereale spun că diferenţa de preţ ar fi transportul, dar nu are cum să fie trans­por­tul aşa mult!“, a declarat pentru ZF preşe­dintele LAPAR.

Potrivit traderilor de cereale diferenţa de preţ este formată din costul logistic, costul de de­pozitare, costul financiar şi adaosul comercial pe care îl practică compania care intermediază vân­zarea de cereale de la fermieri către pieţele externe din Asia şi Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO