Companii

Retailerul Mega Image preia reteaua La Fourmi

31.03.2008, 18:57 21

Fondul de investitii Global Finance a vandut compania La Fourmi, care detine 14 supermarketuri in Bucuresti, catre reteaua Mega Image, cel mare lant de supermarketuri din Capitala, potrivit unui anunt al Global Finance. Tranzactia este evaluata de surse din piata la 12-15 milioane de euro, reprezentand circa 40% din cifra de afaceri.
Mega Image, care opereaza 23 de magazine in Romania, este detinuta de retailerul belgian Delhaize, ai carui reprezentanti au declarat anterior ca vizeaza achizitii pe piata locala. Delhaize a cumparat 100% din La Fourmi, pachetul majoritar de 90,21% fiind preluat de la fondul elen de investitii, iar restul de 9,79% de la fondatorul retelei, Charles Maalouf. Global Finance a intrat in afacerea La Fourmi in toamna anului 2005, reteaua fiind preluata de la investitori de origine libaneza si extinsa de la 11 la 14 unitati. Fondul de investitii a dublat cifra de afaceri a retailerului, care a ajuns la peste 30 mil. euro in 2007, si a demarat un proces de modernizare a magazinelor.
In ultimul an insa, La Fourmi s-a confruntat cu o competitie tot mai dura venita din partea marilor retele de comert. Spre exemplu, vanzarile magazinului din centrul Capitalei au fost afectate de deschiderea Carrefour Unirii in 2007.
Global Finance a avut anul trecut cateva tentative nereusite de expansiune a retelei de supermarketuri prin preluari de magazine. Acesta a fost aproape de preluarea magazinelor Albinuta, care au intrat insa in proprietatea retailerul cu politica de discount Profi in 2007, si s-a aratat interesat de achizitia retelei de supermarketuri Ethos din Bucuresti.
Pe piata din Capitala, cele mai extinse retele de supermarketuri sunt in prezent Mega Image cu 20 unitati, la Fourmi cu 14 magazine si Ethos care detine 13 unitati. Pentru acest an, reprezentantii companiei La Fourmi estimau o majorare a cifrei de afaceri in jurul a 20%, in linie cu evolutia vanzarilor din 2007. Compania Mega Image Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 70,8 mil. euro in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO