Companii

Romstrade din Giurgiu joacă pe teren propriu: contracte de 258 mil. euro în 2011 în Oltenia şi Muntenia

Romstrade din Giurgiu joacă pe teren propriu: contracte de 258 mil. euro în 2011 în Oltenia şi Muntenia

Foto: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

04.01.2012, 17:55 351

Romstrade, firmă controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, cu sediul în judeţul Giurgiu, şi-a adjudecat anul trecut cele mai multe proiecte de infrastructură rutieră în zona de sud, Oltenia şi Muntenia. Acestea au o valoare de cel puţin 258 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Regii români ai asfaltului au câştigat anul trecut cel puţin jumătate din contractele de 2,4 miliarde de euro atribuite în infrastructura rutieră de Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării, potrivit unor estimări ale ZF, dar de cele mai multe ori nu s-au concurat unii pe alţii în licitaţiile mari - de drumuri judeţene şi naţionale - , ci au rămas "aproape de casă", mizând pe avantajul "terenului propriu".

Cea mai mare parte a contractelor câştigate în 2011 de constructorii români, fie pe cont propriu, fie în consorţiu cu alte firme, se referă la proiecte de construcţii şi reabilitări de şosele aflate în regiunile în care companiile îşi au sediul, potrivit unei analize a ZF pe baza contractelor atribuite de Ministerul Transpor­turilor, Ministerul Dezvoltării sau consiliile judeţene anul trecut. De la modernizări de drumuri judeţene şi locale până la reabilitări de drumuri naţionale sau construcţii de centuri, constructorii români şi-au concentrat activitatea în jurul sediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO