• Leu / EUR4.7576
  • Leu / GBP5.4657
  • Leu / USD4.1938
Companii

Sanjeev Gupta, Sidex Galaţi: Vrem să furnizăm tablă pentru fabricile Renault şi Ford din România

Secțiune susținută de Medlife Logo
Sanjeev Gupta, Sidex Galaţi: Vrem să furnizăm tablă pentru fabricile Renault şi Ford din România

Autor: Răzvan Botea

12 nov 2018 1775

Omul de afaceri indian Sanjeev Gupta, care cumpără combinatul siderurgic Sidex Galaţi, a spus în cadrul unui interviu pentru ZF că vrea să exploreze toate oportuni­tă­ţile din România pentru fiecare ramură a afacerilor gru­pului pe care îl controlează, inclusiv să furnizeze produse cu valoare adăugată pentru industria auto din România, reprezentată de Ford la Craiova şi Renault la Piteşti.

„Sunt primele zile aici pentru noi în România, dar ce pot spune este că 100% vom explora toate oportunităţile din industria auto (fabricile Renault şi Ford – n.red.), pentru că este, de asemenea, o parte che­ie a strategiei noastre. În Ma­rea Britanie suntem un furnizor im­portant pentru industria auto, atât de componente de aluminiu, cât şi de oţel. Vrem şi în România să fa­cem acelaşi lucru ca şi în Ma­rea Britanie. România are anu­mite avantaje cheie în ceea ce priveşte industria auto. Aceasta este legată foarte mult de cos­turi. Să fii prezent în Europa şi să ai o bază de cost bună este o oportu­nita­te cheie. Alte ţări din regiune au valorificat deja acest avan­taj, însă România nu, dar noi inten­ţionăm să examinăm acest lucru.“

Combinatul din Galaţi ar avea nevoie de investiţii suplimentare pentru a putea furniza tablă galvanizată pentru industria auto din România. În acest moment, Renault, pentru fabrica de la Piteşti, importă cea mai ma­re parte a tablei galvanizate din Slovacia.

Alianţa mondială GFG (Gupta Family Group), controlată de Sanjeev Gupta, are afaceri în mai multe sec­toa­re, printre care cel bancar, minier, energetic, metalur­gic, dar şi în construcţii şi imobiliare. Gupta spune că România are multe probleme, însă el vede fiecare problemă ca pe o oportunitate, atât pentru dezvoltarea României, cât şi pentru dezvoltarea afacerilor.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7576
Diferență: 0,2022
Ieri: 4.7480
Azi: 4.1938
Diferență: -0,1024
Ieri: 4.1981
Azi: 5.4657
Diferență: 0,715
Ieri: 5.4269
Azi: 4.1895
Diferență: 0,2153
Ieri: 4.1805