Companii

Sase din zece angajati au plecat din Distrigaz Sud in cinci ani

01.06.2010, 23:37 184

GDF SUEZ Energy Romania, fostul Distrigaz Sud, una dintreprincipalele companii active pe piata distributiei si furnizarii degaze naturale, a realizat un program de plecari voluntare, cu odurata de circa doua sapatamani, la finalul caruia compania credeca se vor inscrie 250 de persoane.

Numarul este mult mai mic comparativ cu rezultatele programelorde acest tip realizate de companie in anii 2008 si 2009, cand anualau parasit firma circa 1.600 sa salariati.

"GDF SUEZ Energy Romania continua demersul de adaptare laexigentele unei piete din ce in ce mai competitive. In acest sens,un program de plecari voluntare a fost conceput in colaborare cuFederatia Sindicatelor Gaz Romania si aprobat de consiliul deadministratie al GDF SUEZ Energy Romania si al Distrigaz SudRetele.

"Estimam un numar de 250 de persoane care vor opta pentruinscrierea in acest program", au declarat reprezentantii GDF SUEZEnergy Romania.

In 2009, prin intermediul acestor programe de plecari voluntareau parasit compania circa 1.600 de angajati, numar similar cu celdin 2008.

Potrivit datelor companiei de la vremea respectiva, angajatiicare optau sa plece din companie prin aceste programe primeau intre7 si 18 salarii in functie de vechime plus un bonus exceptionaldiferentiat in functie de meserii si de zone georgrafice. In 2008,salariul mediu brut al unui angajat al fostului Distrigaz Sud seridica la circa 2.500 de lei, iar bonusul putea avea o valoare de8.000 de lei.

Tinand cont si de aceasta runda de plecari voluntare, GDF SUEZEnergy Romania va mai avea circa 4.300 de angajati, in contextul incare in 2005, in anul privatizarii, compania avea aproape 11.000 deangajati. Diminuarea personalului din toate companiile care au fostprivatizate a fost realizata de mai toti noii proprietari de firmeactive in domeniul energiei, pornind de la OMV (Austria) pana laE.ON (Germania) sau Enel (Italia).

In afara de domeniul gazelor naturale, GDF SUEZ Energy Romania aintrat si pe partea de energie electrica, la mijlocul anului 2009compania obtinand licenta de furnizare de electricitate din parteaAutoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei(ANRE).

Potrivit celor mai recente informatii din partea companiei, GDFSUEZ Energy Romania avea peste 50 de clienti care-i solicitauoferte si pe partea de electricitate.

Strategia companiei nu este unica, majoritatea furnizorilor deutilitati incercand sa le livreze clientilor atat energie, cat sigaze. Un astfel de exemplu sunt cehii de la CEZ care au obtinutrecent licenta de furnizare a gazelor naturale, specialitatea lorfiind distributia si furnizarea de energie electrica. GDF SUEZEnergy Romania a avut in 2008 afaceri de circa un miliard deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO