Companii

Şeful OPSPI: Nu este momentul pentru privatizarea Oltchim, are capitalizarea prea mică

Autor: Dan Carol Adrian

12.04.2011, 19:39 42

Privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) nu este oportună înprezent, deoarece combinatul chimic are o capitalizare foarteredusă, iar compania poate deveni rentabilă după ce ComisiaEuropeană va aproba conversia creanţei AVAS în acţiuni, considerăşeful OPSPI, Victor Vlad Cazana.

"Nu este momentul să privatizăm acum Oltchim, are capitalizarefoarte mică. Una din propuneri a fost conversia acelei creanţe aleAVAS, deşi este o măsură contestată la nivelul Comisiei Europene.Dar, dacă această problemă se surmontează, capitalizarea Oltchim vacreşte, cu o cotă mică la început, apoi sigur se va îmbunătăţi cândva trece de pragul de rentabilitate. Ăla va fi momentul cel mai bunpentru privatizare. Personal sunt mulţumit dacă Oltchim va producevaloare adăugată pe teritoriul României", a declarat Cazana laconferinţa MEDIAFAX Talks about the Restructuring of Loss-MakingCompanies.

În schimb, consultantul financiar Aurelian Dochia, managingpartner la firma Concept, apreciază că singura soluţie pentrurestructurarea Oltchim este privatizarea.

El a arătat că, deşi de-a lungul ultimilor ani Guvernul a făcutmai multe anunţuri de privatizare a combinatului chimic, procesulnu a fost niciodată finalizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO