Companii

Şeful Pfizer România vine la ZF Pharma Summit’14

Nolan Townsend, country manager al Pfizer. Foto: Marius Dumbrăveanu

Nolan Townsend, country manager al Pfizer. Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Ioana David

29.08.2014, 00:04 346

Nolan Townsend, care în urmă cu câteva luni a venit în România unde fost numit în poziţia de country manager al Pfizer, vine la ZF Pharma Summit’14, eveniment care va avea loc pe 29 şi 30 septembrie.

Pfizer este unul dintre cei mai mari jucători din sectorul local de medicamente, aflându-se în top pe locul cinci, cu vânzări de 600 mil. lei (peste 130 mil. euro), în perioada iulie 2013 – iunie 2014 şi o cotă de piaţă de 5,1%.

El a preluat poziţia din România după ce şi-a finalizat mandatul de country manager din Ucraina, unde a deţinut totodată poziţia de preşedinte al Comitetului pe Probleme de Sănătate din cadrul Camerei de Comerţ Americane din Ucraina şi cea de preşedinte al Asociaţiei de Cercetare şi Dezvoltare a Producătorilor din Domeniul Farmaceutic.

În cadrul producătorului american de medicamente, Nolan Townsend, 34 de ani, lucrează din 2003, iniţial ca membru al diviziei de corporate finance. Ulterior a avut diferite roluri în divizia de corporate strategy, business operations, marketing şi general management în sediul central de la New York precum şi în ţări din Asia şi Europa de Est. Are un MBA la Harvard Business School şi o diplomă în economie în cadrul Universităţii din Pennsylvania.

Înainte de Pfizer a lucrat în cadrul Lehman Brothers din New York, specializându-se în domeniul M&A (fuziuni şi achiziţii) şi al finanţării companiilor din domeniul farmaceutic.

ZF Pharma Summit este primul eveniment public la care Nolan Townsend participă de la începerea mandatului din România.

ZF Pharma Summit’14 va avea loc pe 29 şi 30 septembrie.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina evenimentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO