Companii

SSIF Broker iese cu actiuni de 2 mil. euro

19.10.2004, 00:00 15

Societatea de intermediere financiara SSIF Broker din Cluj - Napoca va derula incepand cu data de 25 octombrie o oferta publica de vanzare primara initiala de actiuni, ca prim pas in vederea listarii companiei la Bursa de Valori. Societatea ar putea incasa pana la 80 miliarde de lei (1,95 milioane de euro) din actiunile pe care le va oferi public, capitalul social urmand a fi majorat cu peste 57,7 miliarde de lei, pana la nivelul de 231,1 miliarde de lei.
SSIF Broker este in prezent cea mai capitalizata societate de brokeraj, cu un capital social de peste 173,3 miliarde de lei, in acelasi timp, aceasta societate ocupand si prima pozitie in topul brokerilor de la inceputul anului dupa valoarea tranzactiilor cu actiuni intermediate pe Bursa. In cadrul ofertei, vor fi puse in vanzare peste 5,7 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 10.000 lei/actiune, pretul de vanzare al unei actiuni fiind de 15.500 lei/actiune.
Obiectivul strategic al companiei in etapa actuala de dezvoltare proprie este conform reprezentantilor sai cresterea valorii societatii. Atingerea acestui obiectiv, impune in primul rand reorientarea activitatii societatii de la politica de retail la cea de corporate.  Sumele nete obtinute de SSIF Broker in urma derularii ofertei vor fi folosite pentru finantarea programelor de investitii a unor emitenti cotati, care dispun de strategii riguroase de dezvoltare.
SSIF Broker are aproximativ 500 de actionari, cei mai importanti fiind trei persoane fizice. Sanda Maria Istrate detine 12,1% din actiuni, in timp ce Cartis Ioan si Alin Dicu controleaza 11,2%, respectiv 10,9%. Ceilalti actionari ai societatii detin sub 10% din actiuni.
Broker are o cota de piata de 8% din valoarea tranzactiilor cu actiuni interemdiate in acest an pe Bursa, cu un rulaj in primele noua luni ale anului de peste 2337,8 miliarde de lei. Societatea este si unul din principalii actionari ai producatorului de textile Siretul Pascani, cu o participatie de peste 5% in cadrul companiei.
Perioada de derulare a ofertei este de 20 de zile lucratoare incepand cu data de luni, saptamana viitoare. Aceasta este a doua oferta publica initiala de vanzare de actiuni din ultimii doi ani. Prima dintre ele a apartinut Grupului Editorilor si Difuzorilor de Presa.  catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO