Companii

Studiu Voxa: Segmentul de carte digitală va ajunge la 10% din piaţa totală de carte în următorii trei ani, de la sub 1% în prezent

Studiu Voxa: Segmentul de carte digitală va ajunge la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.04.2023, 16:30 124

Voxa a încheiat primul an de activitate cu venituri din abonamente de 4 milioane de lei şi un număr de 160.000 de utilizatori recurenţi.

Vânzările de carte din România reprezintă o piaţă de aproximativ 500 de milioane de lei, sumă care include atât cărţile tipărite, cât şi cele în for­mat e-book şi audiobook, potrivit da­te­lor Voxa, serviciu românesc de strea­ming pentru audiobookuri şi e-bookuri. Din to­ta­lul vânzărilor de carte, piaţa de carte digitală are o valoare de sub 5 mi­lioane de lei, însă are potenţialul ca, în urmă­torii trei ani, să genereze venituri de cel puţin 50 de milioane de lei, aşadar o creş­tere de zece ori, arată datele stu­diu­lui „Piaţa de carte digitală din Româ­nia“, realizat de Voxa.

„Audiobookurile reprezintă for­ma­tul de carte cu cea mai accelerată creştere în ultimii cinci-şase ani la nivel internaţional, iar această indus­trie a cres­cut accelerat în primul an de acti­vi­tate în România. Estimările noastre a­ra­tă că piaţa cărţilor în for­mat digital va ajunge la 10% în urmă­torii trei ani, faţă de sub 1%, cât este în prezent. Iar a­ceste cifre vor con­duce şi la o transfor­mare la nivelul societăţii, pentru că ac­cesul instanta­neu şi nelimitat la o bi­bliotecă enormă şi timpul câştigat pen­tru lectură datorită formatului audio vor asigura cea mai importantă creştere a consumului de carte din ultimele decenii“, a spus Dan Vidraşcu, CEO al Voxa. Studiul Voxa a fost realizat în perioada ianuarie-martie 2023 şi cu­prin­de o analiză cantitativă (pe baza sta­tisticilor Voxa) şi o analiză calita­tivă (interviuri cu utilizatorii Voxa, cu re­pre­zentanţi ai editurilor şi cu repre­zen­tanţi ai angajatorilor care oferă audio­bookuri ca beneficiu pentru angajaţi).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO