Companii

Szarvadi merge singur în cursa pentru Domo?

Szarvadi merge singur în cursa pentru Domo?
04.08.2010, 23:02 36

Fondul de investiţii Trans Balkan Investment (fostul EquestInvestment Balkans), proprietarul TechnomarketDomo, companie ceoperează reţele de retail în România şi Bulgaria, a primit o ofertăindependentă de la unul dintre acţionarii minoritari pentruachiziţia unui pachet de acţiuni. Mişcarea are loc în condiţiile încare anterior, ambii acţionari minoritari au înaintat împreună oofertă.

TechnomarketDomo deţine reţele de retail de electronice şielectrocasnice în România şi Bulgaria, sub mărcile Domo, respectivTechnomarket, iar iniţial atât Lorand Szarvadi (desen), fondatorulDomo, şi cel al Technomarket, Nikolai Kitov, au anunţat că vor săcumpere un pachet de 61,8% din acţiuni. În anunţul existent pesite-ul fondului de investiţii nu se precizează care dintre cei doioameni de afaceri a înaintat oferta.

În urmă cu trei ani, Trans Balkan Investment a plătit 75 mil.euro pentru 75% din acţiunile Domo, sumă din care Szarvadi aîncasat de la Equest în jur de 25 mil. euro alături de familiaHegeduş, potrivit estimărilor realizate de ZF în momentultranzacţiei. Prin intenţia anunţată, Szarvadi, care păstreazăpoziţia de director general al companiei, ar putea fi în situaţiade redeveni acţionar la trei ani de la vânzare. El nu a putut ficontactat.

Atunci, deal-ul a evaluat compania la un total de 100 demilioane de euro, adică la un multiplu între 9 şi 10 indexat laEBITDA exerciţiului financiar precedent.

În 2009, Domo a înregistrat pierderi de 1,2 mil. euro, în 2010compania şi-a bugetat un profit net de 4,2 mil. euro, în timp ceafacerile sunt proiectate să depăşească 210 mil. euro. Potrivitestimărilor ZF, care iau în calcul un multiplu de 3-5 aplicat laEBITDA din 2009, de 2,5 milioane de euro, valoarea de piaţă acompaniei s-ar putea situa între 7,5 - 12,5 milioane de euro.

Trans Balkan a angajat Entrea Capital din Sofia şi CapitalPartners din Bucureşti drept consilieri financiari pentru vânzareaacţiunilor la TechnomarketDomo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO