Companii

Taher a cumparat 20% din Orizont Turism

08.12.2005, 20:49 20

Omul de afaceri Fahti Taher, implicat in administrarea hotelului J.W. Marriott, a achizitionat, prin intermediul a doua tranzactii de pe piata RASDAQ, aproximativ 20% din titlurile companiei Orizont Turism Predeal, care detine hotelul Orizont din Predeal, conform RASDAQ.

Tranzactiile s-au desfasurat la mijlocul lunii noiembrie si au avut o valoare totala de aproximativ 340.000 de lei (93.100 de euro). Fahti Taher nu a putut fi contactat ieri de catre Ziarul Financiar pentru comentarii. Cel mai important actionar al companiei din Predeal este SIF Transilvania, care detine peste 34,6% din actiunile Orizont Turism. Printre actionari cu influenta se numara si societatile Quatron International, cu o participatiea de 26,1%, si Rivta Handelsges, care detine aproximativ 6,9% din capitalul social al companiei. Conform unui raport emis de Orizont Turism si publicat pe RASDAQ, unul dintre vanzatori este Maria Dorel, care detinea la acea data 24,9% din actiunile companiei.

In primul semestru, Orizont Turism a inregistrat pierderi in valoare de aproximativ 12,37 mil. lei (3,4 mil. euro) fata de un profit de peste 10.600 de lei (2.600 de euro) obtinut in aceeasi perioada a anului trecut. Principalul motiv a fost cresterea cu peste 55% a cheltuielilor in timp ce veniturile au crescut cu doar 6% in aceeasi perioada. Orizont Turism desfasoara in prezent o operatiune de majorare a capitalului social prin aporturi in numerar in valoare de 6,9 milioane de lei (1,9 milioane de euro), actionarii inscrisi in 23 noiembrie beneficiind de dreptul de subscriere la un pret de 2,5 lei/actiune, egal cu valoarea nominala.

Titlurile Orizont Turism sunt listate la Categoria Baza a Bursei Electronice Rasdaq. Ultimul transfer cu actiuni Orizont Turism s-a perfectat la un pret de 1,2 lei/actiune, nivel la care capitalizarea bursiera a companiei este de 1,71 milioane de lei (470.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO