Companii

Tarom: Numărul angajaţilor a ajuns la 2.107 persoane, faţă de 2.200 anul trecut

Tarom: Numărul angajaţilor a ajuns la 2.107 persoane,...

Autor: Mirabela Tiron

12.06.2013, 10:17 864

Compania aeriană Tarom, prima la care s-a instalat management privat, în urmă cu circa şapte luni, şi-a redus numărul de angajaţi de la 2.200 de persoane anul trecut la 2.107 angajaţi în prezent, potrivit oficialilor companiei. Reducerea nu a fost generată de implementarea programului de disponibilizare pe care îl anunţa managementul privat. Acest program este încă în analiză.

Transportatorul aerian are 211 piloţi şi  300 de însoţitori de bord. Compania de stat zboară spre 42 de destinaţii, din care 33 externe şi nouă interne.

Tarom a încheiat anul trecut cu o pierdere preliminară şi neauditată de 236 mil. lei (53 mil. euro). Planul de management aprobat de consiliul de administraţie în luna martie prevede pierderi de 143 mil. lei (32,5 mil. euro) în acest an, trecerea pe profit urmând să aibă loc începând cu 2015. Veniturile companiei pe anul trecut nu au fost făcute publice.

Directorul general privat al companiei, Christian Heinzmann,  în vârstă de 59 de ani, este cetăţean belgian şi are o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică.

El şi-a început mandatul la Tarom pe 19 noiembrie cu un contract pe patru ani, având funcţia de chief executive officer and accountable manager.

Totodată, Consiliul de Administraţie al Tarom l-a numit pe Michael Moriaty în poziţia de director general adjunct, cu funcţia de chief financial officer. Moriaty este cetăţean britanic şi are o experienţă de peste 33 de ani în managementul financiar din industria aviatică în Marea Britanie, SUA, Japonia, Tailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda şi Columbia. El şi-a început activitatea pe 12 noiembrie, cu un contract pe un an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO