Companii

THR Prahova: Investitiile noi au adus mai multi clienti straini

24.10.2005, 15:59 26

Investitiile realizate in ultimii ani in Ploiesti au determinat o revigorare si pe segmentul industriei hoteliere din oras, in conditiile cresterii numarului de turisti straini.

Compania Turism, Hoteluri si Restaurante Prahova, care opereaza hotelul Central, cel mai mare din Ploiesti, a inregistrat in primele noua luni ale anului o crestere cu 31% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similara a anului trecut. Incasarile companiei pana la sfarsitul lui septembrie s-au ridicat la peste 3,4 milioane de lei (circa 0,95 milioane de euro), comparativ cu 2,6 milioane de lei (0,72 de milioane de euro) anul trecut.

"Din analiza indicatorilor fizici ai activitatii de cazare observam o modificare a structurii clientilor, in sensul cresterii ponderii segmentului turistilor straini atat ca numar de sosiri (de la 27,2% in 2004 la 30,7% in 2005), cat si ca numar de innoptari (de la 45,2% in 2004 la 48,3% in 2005)", se arata in raportul transmis de companie catre RASDAQ.

"Acest fapt este consecinta investitiilor noi puse in functiune, care au permis diversificarea ofertei si atragerea de noi clienti interesati in primul rand de confort si calitate indiferent de pret. Pana acum, acest segment de clienti apelau la servicii similare in Bucuresti, acest standard nefiind oferit de nici o unitate de cazare din municipiul Ploiesti", explica reprezentantii companiei.

Avand in vedere aceasta tendinta de crestere a cererii pentru servicii de calitate, compania a realizat in ultimii ani investitii in extinderea capacitatilor de cazare, fiind date in functiune 12 apartamente de lux si 12 camere single, reprezentand 36 de locuri clasificate la categoria 4 stele.

Societatea a realizat investitii importante si in dezvoltarea serviciilor de alimentatie publica, obtinand pe acest segment rezultate semnificativ imbunatatite comparativ cu anul trecut.

"Investitiile facute pana in acest moment au dat roade imediate si daca vom pune in aplicare intreaga strategie de dezvoltare elaborata, consideram ca hotelul Central isi va dubla indicatorii", considera reprezentantii companiei.

Parcul Industrial dezvoltat in Ploiesti a atras in acest an investitii totale in valoare de peste 70 de milioane de euro, majoritatea din partea unor companii straine, precum Kaufland, WIM Bossman sau Johnson Controls, determinand astfel si o crestere a traficului de turisti straini.

Compania Turism, Hoteluri si Restaurante Prahova este controlata in proportie de 91,4% de catre SIF Transilvania, unul din cei mai activi investitori pe piata serviciilor turistice din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO