Companii

Topul celor mai vandute 50 de medicamente de pe piata locala

20.04.2010, 23:11 185

Cele mai vandute 50 de medicamente de pe piata locala, top incare domina medicamentele pentru inima si pentru cancer, estecondus de Neorecormon (folosit in insuficienta renala si pentrucancer) si Pegasys (pentru hepatita), liderii ultimilor trei ani,potrivit unei analize ZF pe baza datelor companiei de analiza sistudii de piata Cegedim Romania. Pentru perioada urmatoare seprefrigureaza schimbari insa doar in esalonul doi, liderii fiindgreu de zdruncinat.

"Sunt medicamente in care s-a investit mult (primele zece intop- n.red.), produse de firme cu putere (financiara- n.red.). Suntconvins ca piata va fi determinanta si ca se vor schimba ierarhii",a spus Ioan Nani, directorul general al producatorului AntibioticeIasi.

Majoritatea medicamentelor din top 50 sunt produse care seelibereaza cu prescriptie ale gigantilor internationali. Fabricileromansti au putine medicamente in acest clasament. Dintrecompaniile internationale, cea mai buna pozitie o are Roche, cupatru produse in top zece.

Piata farmaceutica s-a ridicat anul trecut la 1,9 mld. euro, depatru ori mai mult comparativ cu nivelul din 2000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO