Companii

Topul celor mai vândute branduri de coniac în România

Topul celor mai vândute branduri de coniac în România

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.11.2013, 11:02 20234

Vânzările de coniac, băutură recunoscută ca fiind una dintre cele mai scumpe din lume, ar putea ajunge anul acesta la 60.000 de litri în România, adică peste 80.000 de sticle, arată o analiză a ZF pe baza datelor din piaţă.

Un litru de coniac costă în medie pe rafturile hipermarketurilor 60 de euro (260 de lei), însă o sticlă poate depăşi 200-300 de euro în magazinele specializate sau în restaurante în funcţie de marcă şi de vechime.

Courvoisier, coniacul produs de Beam şi adus în România de importatorul Cristalex conform ultimelor date, este cel mai vândut coniac, cu volume de 18.000 de litri, adică 30% din vânzările de pe acest segment.

Al doilea cel mai vândut coniac din România este Hennessy, deţinut de Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), cel mai mare producător de bunuri de lux din lume. Hennessy a înregistrat anul trecut peste 17.000 de litri vânduţi în România, cu 65% mai mult decât anul precedent. La nivel mondial brandul înregistrează vânzări peste 45 de milioane de litri, fiind cea mai vândută marcă din categoria coniac.

Primele trei branduri în funcţie de vânzări înregistrează volume cumulate de peste 45.000 de litri, adică 85% din total. La un preţ mediu la raft de 60 de euro, calculele ZF arată că vânzările celor trei branduri depăşesc 2,5-2,7 milioane de euro. Luând însă în calcul ponderea mare a vânzărilor din restaurante şi baruri în total piaţă, vânzările de coniac ar putea fi estimate la 4-5 milioane de euro.

Citiţi o analiză completă a pieţei de coniac din România pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO