Companii

Tranzacţie surpriză: Hipermarketul de jucării Jumbo merge în locul magazinelor Real la Constanţa şi Suceava

Tranzacţie surpriză: Hipermarketul de jucării Jumbo...

Autor: Cristina Roşca

23.01.2017, 00:07 23650
La finalul săptămânii trecute, grupul german Metro a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le deţinea în Ro­mânia către un grup de profesionişti din retail, repre­zen­tat printre alţii de executivii Dusan Wilms şi Gerardo Monzillo.

Magazinele Real din Constanţa şi Suceava urmează a fi în­chise, iar spaţiile vor fi închiriate către retailerul grec de ju­cării Jumbo, potrivit datelor ZF. Pentru celelalte două ma­ga­zine, cele din Arad şi Oradea, noii acţionari au alte planuri. Ei vor să dezvolte un concept de retail alimentar, potrivit datelor ZF. Informaţia a fost confirmată apoi de noii acţionari.

„Vrem să dezvoltăm un concept independent local de hipermarket, un concept adaptat la clientul din zona de vest a ţării. Analizăm însă şi alte opţiuni de dezvoltare“, spune executivul Gerardo Monzillo, cel care reprezintă compania Terazone, cea care a preluat magazinele Real.

Vânzarea celor patru magazine Real a inclus atât hiper­mar­keturile, cât şi terenurile pe care sunt acestea ridicate. Cele patru magazine Real din Constanţa, Suceava, Oradea şi Arad sunt cele pe care grupul german Metro le mai avea după ce a vândut celelalte 20 de hipermarketuri către fran­cezii de la Auchan.

Cele patru hipermarketuri au avut în 2015 vânzări de circa 50 mil. euro. Pe de altă parte, Jumbo, cu şapte ma­gazine în România, a avut afaceri de 217 milioane de lei în anul 2015, de aproape trei ori mai mari faţă de 2014. Jumbo a intrat pe piaţa românească în 2013, fiind prezent în oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Arad, Ploieşti sau Piteşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO