Companii

Tudorache, Montero: Insolventa devine noul sport national

18.06.2009, 16:15 146

Radu Tudorache, care impreuna cu fratele sau controleaza distribuitorul de medicamente Montero si reteaua de farmacii Remedio, spune ca cererile de insolventa sunt folosite de firmele creditoare pentru a speria clientii si a-si recupera mai repede banii.

"Cererea de insolventa a devenit sportul national preferat pentru recuperarea creantelor, in Romania. Creditorii nu cred ca realizeaza ca in momentul in care o firma este in insolventa si se accepta un plan de reorganizare devine mult mai greu sa-si recupereze banii", spune Tudorache.
Omul de afaceri afirma ca in ultima perioada distribuitorul de medicamente a avut in total 10 cereri de insolventa din partea unor furnizori, iar mare parte dintre acestea au fost stinse prin plata.
Printre cele mai recentate cereri de insolventa inainte de companii impotriva Montero se numara cele depuse de firmele Alfa Wassermann, Alix Avien Cosmetics si Centrul de Cercetare si Prelucrare Plante Medicinale Plantavorel, potrivit Mediafax.
"Firma Montero are la noi o datorie de 169.790 de lei (40.000 de euro), care reprezinta contravaloarea facturilor pentru livrarea de produse suplimentare alimentare", a declarat Elena Ionescu, directorul general al Centrului de Cercetare si Prelucrare Plante Medicinale Plantavorel, citata de Mediafax. Reprezentantii Alfa Wassermann si Alix Avien Cosmetics au refuzat sa comenteze.
Radu Tudorache spune ca aceste plati vor fi facute si ca nu se gandeste sa intre in reorganizare. Datoriile sunt de ordinul zecilor de mii de euro.
"Si noi avem aproximativ 200 de procese cu farmacii pentru recuperarea banilor", spune Tudorache.
Montero a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 95 mil. euro, in timp ce farmaciile Remedio au ajuns la afaceri de 20,4 mil. euro.
Montero si Remedio fac parte alaturi de alte 13 firme din vehiculul de investitii Newarch Investments.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO