Companii

Turcii de la Kastamonu investesc peste 2 mil. euro în modernizarea fabricii de prelucrare a lemnului din Reghin

Turcii de la Kastamonu investesc peste 2 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

15.03.2021, 00:05 798

Exportul generează peste 50% din cifra de afaceri a companiei, incluzând gama de produse de la Reghin.

Kastamonu România (fosta Prolemn), controlată de firma Kastamonu Entegre din Turcia, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de peste 2 mil. euro pentru modernizarea fabricii de prelucrare a lemnului din Reghin. În fabrica Kastamonu din Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate - n.red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL melaminat, dar şi blaturi de bucătărie pentru reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei.

„Pentru 2021 am bugetat investiţii de peste 2 milioane de euro, vizând în principal modernizarea capacităţilor de producţie şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă a angajaţilor’’, au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii companiei Kastamonu România. Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 136 mil. euro, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul anterior, potrivit datelor transmise de producătorul din Reghin. În 2019, Kastamonu România a realizat afaceri de peste 605 mil. lei (127,6 mil. euro) potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finan­ţelor. Pentru anul în curs, oficialii Kastamo­nu estimează o creştere procentuală din două cifre a afacerilor comparativ cu 2020, contând pe o pondere progresivă a vânzărilor de produse cu valoare adaugată mare şi pe continuarea deschiderii de noi pieţe de export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO