Companii

Unilever cumpără brandul Savo prezent şi în România

Unilever cumpără brandul Savo prezent şi în România

Autor: Dana Ciriperu

08.04.2013, 16:42 880

Compania Unilever Cehia, condusă de executivul român Florin Trandafirescu, va prelua brandul Savo de la producătorul Bochemie, care va transfera către compania multinaţională drepturile de proprietate intelectuală ale mărci şi angajaţii, dar va rămâne să producă brandul Savo în fabrica din Bohumin din Cehia.

Mărcile preluate de Unilever (Savo, Biolit, Diffusil, dar şi altele) vor continua să fie disponibile pe pieţele din Cehia şi Slovacia, dar şi în Ungaria sau România.

Pe piaţa locală compania deţine firma Bochemie România care avea în 2011 afaceri de aproape 13 mil. lei şi 20 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Savo este un brand de produse de curăţare şi dezinfecţie pentru bucătărie şi baie cu o poziţie puternică în special pe pieţele din Cehia şi Slovacia.

“Unilever investeşte constant în construcţia de branduri (...). Mărcile preluate vor beneficia de forţa de marketing a Unilever şi de resursele companiei”, a spus Trandafirescu.

Florin Trandafirescu, 49 de ani, a fost numit şef al operaţiunilor Unilever din Cehia şi Slovacia în noiembrie anul trecut, după ce a condus mai mulţi ani compania Inmarko – divizia de îngheţată a Unilever în Rusia.  Executivul român a intrat în echipa Unilever în 1997, după cinci ani în care a lucrat în Siemens.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO