Companii

Unul dintre cei mai mari hotelieri, critică forfetarul: Evaziunea se combate printr-un impozit în plus?

Unul dintre cei mai mari hotelieri, despre forfetar: Evaziunea se combate printr-un impozit în plus?

Autor: Mirabela Tiron

12.02.2013, 16:35 1004

"Evaziunea se combate printr-un impozit în plus? Sau trebuie să fie controlate unităţile de cazare şi restaurantele dacă dau bon fiscal şi tot aşa pentru a se asigura colectarea în totalitate a taxelor şi impozitelor", a declarat Radu Enache, şedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR) şi acţionar al lanţului hotelier Continental Hotels în cadrul unei conferinţe despre impozitul forfetar.

Federaţia pe care o conduce şi care reprezintă 83 de hotelieri cu 11.000 de camere în hoteluri a trimis o scrisoare deschisă Mariei Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri.

El spune că federaţia pe care o reprezintă nu este de acord cu acest impozit şi că mai bine ministerul ar revigora industria turismului prin definirea modului prin elaborarea legilor turismului şi a parteneriatelor public-privat, promovarea intensă a ţării şi rezolvarea problemelor de infrastructură, mai degrabă decât introducerea unui impozit, fie el şi unic. Maria Grapini a declarat la începutul anului că impozitul forfetar s-ar putea aplica din semestrul al doilea, dacă studiul privind impactul măsurii va fi finalizat în primul trimestru. Impozitul forfetar va viza pensiunile, hotelurile, restaurantele, saloanele de înfrumuseţare sau spălătoriile auto, cuantumul urmând să fie stabilit după discuţii cu patronatele de profil.

Radu Enache este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, cu aproape 2.500 de camere în 14 hoteluri clasificate de la două la cinci stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24