Companii

Upet: imprumuturi de 15 mil. euro pentru export

08.01.2004, 00:00 15

Producatorul de echipamente pentru industria petroliera UPET SA Tirgoviste intentioneaza sa contracteze imprumuturi interne si externe cu o valoare totala de peste 15 milioane dolari, destinate in principal finantarii productiei pentru export.
Actionarii societatii au aprobat, in data de 24 decembrie, cu ocazia unei adunari generale extraordinare, atragerea unui imprumut de 7,5 milioane de dolari de la Banca de Export-Import a Romaniei - Eximbank SA, pe o perioada de 19 luni. Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea unui contract de export in India a unui numar de 19 instalatii de forat.
Societatea va mai contracta un credit de 3,41 milioane de dolari de la Raiffeisen Bank SA, pentru a onora un contract de export in Siria a patru instalatii de forat.
Pentru activitatea curenta, societatea vizeaza sa obtina de la Raiffeisen Bank SA un alt credit, de 10 miliarde de lei.
Actionarii au aprobat, totodata, contractarea unor imprumuturi externe pe termen scurt in valoare totala de 4,06 milioane dolari, pentru finalizarea contractelor de export incheiate pe parcursul anului 2003. Atragerea acestei finantari se va realiza cu sprijinul companiei rusesti OMZ (United Heavy Machinery).
Compania Lotterby Ltd., care realizeaza politica de investitii in strainatate a corporatiei private OMZ - Uralmash, a achizitionat, in luna martie 2001, pachetul de 73,5% din actiunile UPET Tirgoviste, pentru 4,1 milioane de dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO