Companii

Următoarea companie de stat care vine pe bursă: Guvernul vrea să listeze 20-30% din acţiunile Aeroporturi Bucureşti

Următoarea companie de stat care vine pe bursă:...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

04.06.2015, 11:26 545

Guvernul a început procesul pentru listarea de tip IPO a circa 20-30% din acţiunile Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, intenţia autorităţilor fiind de a lansa o parte din acţiuni şi pe piaţa externă, capitalul obţinut urmând să fie utilizat la dezvoltarea companiei, a anunţat ieri premierul Ponta

"Aeroporturi Bucureşti este pe profit, se dezvoltă foarte rapid şi am început procesul pentru o listare IPO. Ideea e să creştem capitalul, nu să luăm banii pentru buget - noi acţiuni şi să lăsăm noul capital în companie pentru dezvoltare", a arătat Ponta.

Întrebat dacă este vorba de listarea a circa 5% sau a 20-30% din acţiuni, şeful Executivului a afirmat că 5% nu poate aduce un capital important, iar procentul de acţiuni listate va fi mai degrabă în jurul a 20-30%.

"Da, în jurul acestor procente. Vom urma mai mult sau mai puţin modelul de succes de listare pentru Romgaz, Transgaz, Transelectrica. Ar trebui să fie o listare dublă", a precizat Ponta, care a evitat să spună dacă listarea pe o bursă externă ar putea avea loc la Londra, aşa cum s-a întâmplat cu alte companii.

Premierul a mai adăugat că speră ca listarea să aibă loc anul acesta, decizia fiind deja luată.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, deţinută de Ministerul Transporturilor, administrează cele două aeroporturi ale Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24