Companii

Vârfuri din chirurgia cardiacă din Turcia, la ZF Regional Health Summit

Ece Salihoglu este chirurg cardiolog specializat în domeniul pediatriei în cadrul spitalului Medipol din Turcia

Autor: Ioana David

29.04.2014, 00:03 211

Medici specialişti în chirurgie cardiacă pentru adulţi şi copii de la cele mai mari spitale din Turcia vor participa la evenimentul ZF Regional Health Summit ’14, care va avea loc pe 6 mai în Capitală. Ece Salihoglu este chirurg cardiolog specializat în domeniul pediatriei în cadrul spitalului Medipol din Turcia şi va veni la ZF Regional Health Summit ’14  pentru a discuta despre cele mai noi terapii în domeniu.

La eveniment va fi prezent şi medicul Belham Akpinar, specializat în cardiologie pentru adulţi în cadrul grupului Florence Nightingale din Turcia. El este membru al Societăţii de Cardiologie din Turcia, iar la ZF Regional Health Summit ’14 va discuta despre accesul pacienţilor la cele mai noi terapii din domeniu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Belham Akpinar, medic specializat în cardiologie pentru adulţi în cadrul grupului Florence Nightingale din Turcia

 
 
 

Domeniul chirurgiei pediatrice este extrem de sensibil în România, în condiţiile în care timp de mai mulţi ani Institutul de Chirurgie Cardio­vasculară din Târgu-Mureş a fost singurul din ţară unde se efectuau operaţii pe cord la copii cu malformaţii congenitale cardiace după ce departa­mentul similar din ca­drul Spitalului de Urgenţă pentru Copii Marie Curie din Capitală nu a funcţionat din cauza lipsei medicilor.

Anul trecut, în România au fost realizate 249 de operaţii pe cord la copii cu malformaţii congenital cardiace, dintre care 232 la Târgu-Mureş şi alte 17 în Capitală, potrivit bilanţului de final de an al Ministerului Sănătăţii. În 2013, ministerul a demarat un program pentru dezvoltarea chirurgiei cardio­vasculare pediatrice, în colaborare cu o clinică şi o fundaţie din Italia, cu scopul de a pregăti medici care să opereze la Marie Curie, la Institutul de Boli Cardiovasculare laşi şi la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.

În cadrul acestui proiect, echipe de medici români şi italieni au realizat cele 17 operaţii pe cord din Capitală.

 

Pentru mai multe informaţii, consultaţi pagina ZF Regional Health Summit ’14 (http://evenimente.zf.ro/eveniment ZF REGIONAL HEALTH SUMMIT)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO