Companii

Viata grea pentru constructori: Distribuitorul Direct a intrat in insolventa cu datorii de 25 mil. euro

26.10.2009, 23:18 155

Direct SRL din judetul Arges, unul dintre cei mai maridistribuitori de pe piata de materiale de constructii, a intrat inseptembrie in procedura de insolventa, dupa ce a acumulat datoriide circa 25-30 milioane de euro, dintre care 80% catre banci sifirmele de leasing.

Compania, detinuta de oamenii de afaceri Cosmin si BogdanRadulescu, a resimtit scaderea vanzarilor inca din noiembrie 2008,iar problemele s-au acutizat anul acesta, cand businessul se vareduce cu 53% fata de anul precedent, pana la 150 milioane de lei(circa 36 milioane de euro, la un curs mediu de 4,2 lei/euro).

"Activitatea ne-a scazut in lei la 47% in 2009 fata de anulanterior si in acest context nu am mai putut achita datoriile catrebanci si firmele de leasing, avand in vedere ca datoriile erau desub 30% din cifra de afaceri din 2008", a declarat pentru ZF CosminRadulescu, administratorul companiei Direct.

Acesta este al doilea caz major de insolventa de pe piata dedistributie de materiale de constructii, dupa cel al companieiDelta Distribution din Bucuresti, care a intrat in reorganizare lainceputul anului curent.

Din acest moment, Direct va avea la dispozitie o perioada mediede 4-6 luni in care va definitiva tabelul creditorilor si aldatoriilor, timp in care nu va mai plati datoriile scadente, ci vainitia un plan de reorganizare.

"Am ajuns la un moment dat sa nu mai putem sa platim furnizoriisi sa platim doar ratele si dobanzile la banci si firmele deleasing. In acest context, am decis sa solicitam intrarea ininsolventa pentru ca altfel nu mai apucam primavara si existariscul sa intram in faliment", explica Radulescu.

Anul trecut cifra de afaceri a Direct SRL a fost de 87 mil.euro, dubla fata de anul precedent, devenind astfel unul dintreprincipalii distribuitori de materiale de constructii de pe piatalocala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO