Companii

ZF Live. Alexandru Medelean, fondator al Wise Way Advisors şi Florin Cerna, fondator al Brink Think: „Există o efervescenţă a antreprenoriatului în România pe care nu mi-aş fi imaginat-o în urmă cu 10 ani. România este pe calea cea bună“

ZF Live. Alexandru Medelean, fondator al Wise Way...

Autor: Mara Rolea

25.02.2022, 17:30 177

La nivel de antreprenori, românii încă au reticenţe în ceea ce priveşte internaţionalizarea businessului. În momentul de faţă, în zona de consultanţă există foarte mulţi freelanceri, care la rândul lor sunt antreprenori.

Antreprenoriatul românesc a crescut puternic în ultimul deceniu şi s-a dezvoltat la toate nivelurile şi pe toate palierele, inclusiv de vârstă, aceasta fiind o dovadă clară de matu­rizare a economiei locale. Efervescenţa din sectorul afacerilor controlate de antreprenori nu se vede doar la nivelul lansării de noi firme în varii domenii, ci şi la nivel de tranzacţii.

Mai exact, oamenii de afaceri locali se dezvoltă atât de la zero, cât şi prin achiziţii. Există antreprenori în serie care, prin preluări, îşi dezvoltă portofoliul sau îşi încearcă norocul într-o altă industrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO