Constructii & Imobiliare

iQuest îşi mută birourile din Braşov în Coresi Business Park

iQuest îşi mută birourile din Braşov în Coresi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.02.2016, 13:08 891

Compania globală furnizoare de servicii IT iQuest îşi mută birourile din Braşov în clădirea Coresi Business Park, unde a închiriat aproape 1.700 de metri pătraţi. Mutarea, programată pentru luna august a acestui an, se va face în clădirea L1, prima clădire a celei de-a doua faze a proiectului, care totalizează în prezent peste 30.000 de metri pătraţi de birouri de clasa A, scopul fiind atingerea suprafeţei de 100.000 de metri pătraţi în următorii zece ani.

Cea de-a doua etapă a proiectului Coresi Business Park constă în trei clădiri de birouri, iar clădirea L1 urmează să fie livrată în aprilie. Pe lângă iQuest, chiriaşi vor fi şi cei de la Tata Technologies, care ocupă o suprafaţă de 3.300 de metri pătraţi.

“Braşov este o destinaţie excelentă pentru afaceri în domeniul IT. Observăm cum industria evoluează rapid, iar forţa de muncă devine din ce în ce mai specializată”, spune Cornelius Brody, CEO iQuest.

iQuest mai are centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca, Sibiu şi Craiova, în Braşov fiind prezentă din 2003. Fondat în 1998, grupul are sediul central în Frankfurt am Main şi birouri locale în Europa, Asia şi SUA.

Coresi Business Park este un centru de afaceri dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, pe o suprafaţă de 12 hectare. Prima fază a proiectului cuprinde aproximativ 25.000 de metri pătraţi şi are, printre chiriaşi, Raiffeisen Bank, IBM şi Computer Generated Solutions, gradul de ocupare fiind de 100%. Întregul proiect este dezvoltat de Ascenta Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO