Cum să locuiești mai bine?

CUM SĂ LOCUIEŞTI MAI BINE? Mâna de lucru e de aur. Cât de important este meseriaşul în procesul de construcţie?

19.04.2022, 10:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Orice proaspăt cumpărător de locuinţe îşi doreşte să ştie că materialele care au intrat în construcţia casei sale sunt trainice şi că nu trebuie să aibă emoţii când vine vorba de siguranţă. Dar asta nu este totul.

„Din ce am observat din interacţiunile cu meseriaşii şi clienţii în cadrul Meşteri Locali, calitatea materialelor folosite este doar unul dintre factorii care contribuie la efectuarea unei lucrări de calitate. Priceperea şi experienţa meseriaşilor, în special când vine vorba de a folosi un material ales de client, sunt uneori mult mai importante“, spune Regina Ichim, digital marketing director al platformei Meşteri Locali.

Există cazuri în care clientul alege un material foarte scump sau de înaltă calitate, însă meseriaşul nu îl recomandă pentru tipul de lucrare despre care este vorba – spre exemplu, o gresie de interior de calitate superioară montată la exterior, care poate provoca accidente din cauza porozităţii scăzute.

„Dacă vrei să te asiguri că lucrarea va fi pe gustul tău şi de durată, recomandăm clienţilor să comunice deschis cu meseriaşii şi să afle de la aceştia care sunt materialele recomandate în funcţie de lucrarea aleasă şi care a fost experienţa lor în trecut – poate la alte lucrări – cu aceste materiale.“