Cum să locuiești mai bine?

Cum să locuieşti mai bine. ReziNews – din analizele ZF

07.03.2023, 00:00 Autor: Ioana Matei

Numărul de locuinţe tranzacţionate în 2022 în afara Capitalei a scăzut cu 10% faţă de anul anterior cele mai importante scăderi fiind vizibile în Iaşi (minus 21%) şi Cluj-Napoca (minus 18%). La polul opus, în Bucureşti s-au vândut cu 11% mai multe locuinţe, potrivit datelor analizate de compania de consultanţă imobiliară Colliers. Evoluţia divergentă între Bucureşti şi restul ţării continuă şi în 2023, vânzările de apartamente din luna ianuarie a acestui an înregistrând o scădere semnificativă în marile oraşe, cu excepţia Capitalei. La nivel naţional, sunt cu 20% mai puţine tranzacţii comparativ cu începutul anului trecut, iar creşterea dobânzilor va avea ca efect o încetinire considerabilă pentru piaţa rezidenţială. În mod tradiţional însă, cele mai multe tranzacţii au loc primăvara şi toamna, astfel că analiza datelor de la lună la lună nu este cea mai relevantă.

Ultimii şapte ani şi următorii patru au atras şi vor atrage construirea a peste 5.000 de apartamente în Şoseaua Progresului din Bucureşti, cunoscută şi ca Trafic Greu.

Şi şoseaua Pipera continuă să atragă atenţia investitorilor, astfel că, după extinderea proiectului Nusco City, şi belgienii de la Speedwell se uită să cumpere un teren de aproape trei hectare pentru a construi un viitor complex imobiliar.