Cum să locuiești mai bine?

Cum să locuieşti mai bine. ReziNews ZF

29.11.2022, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Localităţile Snagov, Afumaţi şi Găneasa din Ilfov îşi vor extinde reţeaua de apă-canal cu o finanţare de 121,5 milioane de euro, venită prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Proiectele ar urma să asigure conectarea la reţeaua de apă a 25.800 de locuitori şi acces la canalizare pentru 18.600 de locuitori. Snagov este una dintre cele mai bogate comune din apropierea Capitalei, fiind reşedinţă pentru numeroşi oameni de afaceri, însă dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare nu a mers în acelaşi ritm cu dezvoltarea imobiliară.

♦ Luna iulie 2022 a marcat, pe piaţa rezidenţială din Bucureşti, un record al ultimilor 14 ani în ceea ce priveşte suprafaţa totală utilă autorizată, de 350.000 de metri pătraţi, ceea ce echivalează cu aproape 7.000 apartamente, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Colliers.

♦ Dezvoltatorul imobiliar Prima Development Group din Oradea a început un proiect de locuinţe în Bucureşti, în zona de nord, sub numele de Prima Vista, cu 482 de apartamente. Aceeaşi companie a mai dezvoltat în Capitală proiectele rezidenţiale Core Timpuri Noi şi Boemia Apartments.

♦ Dezvoltatorul spaniol Hercesa a început un proiect cu 482 de apartamente în zona Ghencea din Bucureşti, valoarea investiţiei ridicându-se la 52 de milioane de euro. Stellaris Residencias, complex situat lângă noul stadion polivalent Steaua, va fi livrat în patru faze, construcţia primei faze urmând a fi finalizată în ultimul trimestru al anului 2024. În prima fază a proiectului vor fi livrate 129 de apartamente într-un bloc de 11 etaje.