Economia verde

EcoNews ZF

04.05.2022, 00:03 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Mai mult de jumătate (54%) dintre companiile locale intenţionează să-şi reducă emisiile de carbon, conform studiului Deloitte CFO Survey România, desfăşurat în rândul a peste 100 de directori financiari din România. Dintre sursele de finanţare pe care companiile din România le iau în considerare pentru combaterea schimbărilor climatice, cea preferată este finanţarea internă (77%), urmată de fonduri UE precum Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi ciclul multianual de programare (32%), de împrumuturile bancare (17%) şi de emiterea de obligaţiuni „verzi“ (9%).

♦ Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni Ikea derulează pe 4 mai 2022 o acţiune de igienizare a Plajei Modern din Constanţa cu propriii angajaţi.

♦ Schimbările climatice ar putea duce la pierderea a 4% din producţia economică anuală la nivel mondial până în 2050 şi ar putea afecta în mod disproporţionat multe dintre regiunile mai sărace ale lumii, conform unui studiu realizat în 135 de ţări de firma de rating S&P Global.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank