Economia verde

Pagina verde. Cosmin Coşereaţă, Blinkee City România: „Se încurajează achiziţia de vehicule electrice, însă când vine vorba de mopede, noi nu beneficiem de nimic, în ciuda potenţialului de creştere“

21.06.2023, 21:00 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Mirabela Tiron

♦ Blinkee City România este o companie care închiriază scutere electrice de tip moped, funcţionând ca un serviciu de ridesharing. Compania are o flotă de 100 de mopede electrice, care pot fi închiriate prin aplicaţii mobile.

Businessurile din zona de mobilitate alternativă transporturilor cu maşina nu au multe opţiuni de finanţare, deşi soluţiile pe care le propun sunt mai prietenoase cu mediul, spun jucătorii de profil.

„Deşi suntem un business cu impact social pozitiv în zona de verde, nu beneficiem de nimic, AFM nu ne poate ajuta. Se încurajează achiziţia de vehicule electrice, însă când vine vorba de mopede, noi nu beneficiem de nimic, în ciuda potenţialului de creştere“, a spus Cosmin Coşereaţă, managing partner la Blinkee City România, în cadrul videoconferinţei ZF/Raiffeisen Bank „Economia verde: transportul verde – noua regulă în mobilitatea urbană“.

Blinkee City România este o companie care închiriază scutere electrice de tip moped, funcţionând ca un serviciu de ridesharing. Compania are 100 de mopede electrice, care pot fi închiriate prin aplicaţii mobile.

„Credem că mopedul electric este soluţia perfectă pentru traficul urban. Am lansat serviciul în 2019 cu 20 de scutere, iar acum avem 100 de scutere. Ne dorim să lansăm şi comercializarea de mopede electrice.“

Cosmin Coşereaţă este de părere că Bucureştiul ar putea urma modelul Parisului, de exemplu, unde numărul de mopede este mult mai mare.

„Trăim într-un paradox: parcările pentru vehicule electrice sunt gratis, dar pentru mopede nu. Cred că ce facem noi este util Bucureştiului. Degeaba venim cu soluţii dacă nu vom înţelege că o mare parte din traficul urban vine din extraurban. Cu 20% efort vom rezolva 80% din probleme, o infrastructură feroviară bine pusă la punct prin care conectăm oraşele şi regiunile ar fi o soluţie. Dacă am avea un sistem feroviar bine pus la punct s-ar putea rezolva multe probleme“, a adăugat Cosmin Coşereaţă.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank