Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

07.09.2022, 00:03 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Producătorul de sisteme de gips-carton, gleturi şi tencuieli Etex Building Performance (fosta Siniat România) investeşte 1 mil. euro la fabrica de la Aghireşu, judeţul Cluj, într-o instalaţie care va reduce consumul de energie cu productivitate crescută. Toate produsele pe bază de ipsos fabricate de Etex Building Performance la Aghireşu, Cluj, se pot recicla şi transforma în produse noi.

♦ Locuinţele eficiente energetic ar putea fi soluţia cea mai bună pentru un investitor în prezent, în condiţiile în care costul energiei creşte foarte mult, dar numărul insuficient de muncitori calificaţi riscă să devină o barieră în dezvoltarea acestui segment, sunt de părere reprezentanţii Clusterului pRO-nZEB.

♦ RESS – Renewable Energy School of Skills lansează în România cursuri pentru specialiştii din sectorul energetic, cursuri de proiectare şi operare a centralelor eoliene şi fotovoltaice. Înscrierile încep în luna septembrie şi se vor desfăşura lunar din octombrie 2022 în mai multe oraşe din ţară.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank