Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

19.04.2023, 00:03 Autor: Alina-Elena Vasiliu
♦ Copiii din Braşov pot merge, începând din aprilie, să vadă cum se cultivă legumele şi fructele şi cum se obţin produsele lactate, ca parte a unor contracte încheiate de municipalitate pentru organizarea de vizite ale elevilor la fermele din jurul Braşovului. Cooperativa agricolă Bio Carpathia îi va duce pe copii să vadă cum se cultivă şi se procesează legumele, dar şi ce presupune activitatea la o fermă zootehnică. Programul derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov vizează aproximativ 22.000 de elevi şi preşcolari din municipiu.

♦ Start-up-ul Rastel.io, care a dezvoltat o soluţie inteligentă de parcări pentru ca bicicliştii să îşi poată parca bicicleta în siguranţă şi să o poată monitoriza de la distanţă, a început implementarea primului proiect-pilot care prevede dezvoltarea unei reţele de parcări pentru biciclete în Oradea.

♦ Raiffeisen Bank lansează o soluţie de calcul al amprentei de carbon în aplicaţia de loializare Raiffeisen Smart Market. De la lansarea din iunie 2022, Smart Market a adunat în platformă peste 400.000 de utilizatori.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank