Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

22.05.2023, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Resortul de golf Theodora Golf Club din judeţul Alba a instalat panouri fotovoltaice cu o capacitate de peste 500 KWP. Proiectul este deţinut de Ioan Popa, antreprenorul care a fondat şi compania Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre de pe plan local.

O modificare adusă la OUG 125 privind îndeplinirea ţintelor de mediu ale României în corelaţie cu obiectivele UE ar urma să schimbe modalitatea de raportare a deşeurilor de ambalaje colectate: dacă până acum cantităţile valorificate conform obligaţiilor de mediu se raportau în sistemul public de raportare la momentul încredinţării în vederea reciclării acestora, acum acestea va trebui raportate după momentul reciclării efective. Asociaţia OIREP spune însă că această modificare ar putea bloca întregul sistem de finanţare a companiilor de colectare.

Retailerul suedez de mobilă Ikea spune că magazinul pe care îl va deschide pe 8 iunie 2023 la Timişoara va fi cel mai sustenabil din Europa de Sud-Est, atât prin standardele de construcţie, cât şi prin operaţiunile de business. Compania nu a oferit însă argumente în acest sens.

Ponderea bicicletei în totalul distanţei zilnice parcurse în România este de doar 0,3%, în timp ce mersul pe jos reprezintă 7% din total, potrivit unor date ale Eurostat, citate de Green Report. Cu toate acestea, se observă o creştere a numărului de biciclişti în oraşele mari, în comparaţie cu acum cinci sau zece ani, când ciclismul urban nu reprezenta o opţiune de transport alternativ.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank