Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

20.09.2023, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

RetuRO, compania care va administra Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) în România, a solicitat Ministerului Mediului o prelungire de cel puţin trei luni a termenului de implementare a SGR, care era stabilit la 30 noiembrie 2023. RetuRO a motivat decizia prin dorinţa de a pune la punct ultimele detalii referitoare la logistica SGR.

Platforma de turism Vola.ro a lansat o platformă de prognoză a intensităţii polenului de ambrozie în Bucureşti, o plantă toxică ce afectează vieţile a numeroşi locuitori ai Capitalei. Pe platforma ambrozie.vola.ro, oricine poate vedea prognoza pe zile a intensităţii polenului de ambrozie, în funcţie de zona de interes din Bucureşti. De asemenea, utilizatorii pot vedea şi topul destinaţiilor unde nivelul de polen de ambrozie este cel mai mic.

Numărul prosumatorilor conectaţi la reţeaua Delgaz Grid a crescut exponenţial de la doar 67 în 2020 la circa 6.500 la finalul anului 2022, pentru ca la începutul lunii iunie a acestui an să ajungă la aproape 9.500, estimările pentru sfârşitul anului fiind că această cifră va ajunge la circa 12.000, potrivit celui mai recent raport de sustenabilitate publicat de E.On, grupul care deţine compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate Delgaz Grid.

Retailerul Carrefour a reluat campania „Plata cu PET“, care în perioada 1 septembrie-24 noiembrie 2023 va avea ultima ediţie. Campania va fi valabilă în toate hipermarketurile Carrefour. În schimbul unui PET, al unei doze de aluminiu sau al unui ambalaj de sticlă, clienţii vor primi un fruct sau o legumă cu provenienţă din România. Pentru fiecare recipient de apă rPET DORNA, realizat din plastic 100% reciclat şi 100% reciclabil, clienţii vor primi o cantitate dublă de fructe şi legume proaspete.

Compania Renovatio Solar a finalizat un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru furnizorul de servicii logistice şi de transport KLG Europe Logistics România. Proiectul a implicat instalarea a 888 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 400 kWp, care sunt capabile să genereze anual o cantitate de energie electrică estimată la 500 MWh. Panourile au fost amplasate pe depozitul KLG situat în Bolintin-Deal, judeţul Giurgiu, acolo unde este şi sediul central al companiei.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank