Eveniment

A 11-a zi de proteste. Sute de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisia Guvernului şi a preşedintelui

A 11-a zi de proteste. Sute de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisia Guvernului şi a preşedintelui

Foto: Alexandru Solomon

Autor: Mediafax

23.01.2012, 17:12 591

Sute de persoane protestează, luni, pentru a unsprezecea zi consecutiv, în mai multe oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Peste 250 de persoane, membri ai sindicatelor Sanitas şi ale cadrelor didactice, dar şi activişti care sunt împotriva proiectului minier de la Roşia Montană pichetează sediul Prefecturii Cluj, luni după-amiază, scandând "Jos Guvernul" şi "Jos Băsescu".

Participanţii - membri ai Sanitas şi SLIPC - s-au adunat, luni, la ora 15.00, pe trotuarul din faţa Prefecturii Cluj, lor alăturându-li-se şi activişti care sunt împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, informează Mediafax.

Protestatarii au început să fluiere şi să scandeze "Demisia", "Jos Guvernul", "Jos Băsescu", "Bani la sănătate", "Boc, Boc, Boc demisia pe loc".

"Dacă nu se vor găsi rezolvări în cel mai scurt timp la doleanţele noastre, vom cere şi demisia preşedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc", a spus Roman.

Liderul SLIPC Cluj, Lucia Cojocaru, a declarat, la rândul său, că reprezentanţii cadrelor didactice pichetează Prefectura având în vedere faptul că în 2012 nu se acordă nicio majorare a salariilor personalului din învăţământ, astfel încât "nu se poate recupera reducerea cu 25 la sută a salariilor".

"Noi mai criticăm măsura luată de Ministerul Educaţiei de a nu se mai reţine cotizaţia de sindicat pe statul de plată, dar şi practica de asumare a răspunderii guvernamentale pe proiectele de legi esenţiale cum sunt Legea educaţiei sau a dialogului social", a spus Cojocaru.

O delegaţie a SLIPC şi Sanitas urmează să îi înmâneze prefectului Florin Stamatian memorii cuprinzând revendicările sindicatelor.

Acţiunea este autorizată să se desfăşoare între orele 15.00 şi 17.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO