Eveniment

Băsescu a promis FMI că nu promulgă legile privind TVA redusă la alimente şi neimpozitarea pensiilor

Băsescu a promis FMI că nu promulgă legile privind TVA redusă la alimente şi neimpozitarea pensiilor

Autor: Barbulescu Ovidiu

28.10.2010, 16:49 19

Preşedintele Traian Băsescu a promis oficialilor FMI dinmisiunea de evaluare a acordului stand-by că nu va promulga legileprivind TVA redusă la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000de lei, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

"Guvernul nu caută soluţii pentru compensarea veniturilor carenu s-ar încasa prin aplicarea TVA redusă la alimente sauneimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru că FMI nu le ia încalcul. Cei de la FMI au primit asigurări de la preşedintele ţăriică ambele legi nu vor fi promulgate şi vor fi retrimiseParlamentului", au spus sursele citate.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat la începutul săptămâniitrecute un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNLprin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte,ulei şi zahăr.

În aceeaşi zi, Camera Deputaţilor a adoptat şi o propunerelegislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare aCodului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensiise stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000de lei neimpozabile lunare". Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO