Eveniment

Băsescu: I-am propus lui Ponta să introducă acciza în iunie şi n-a vrut

Băsescu: I-am propus lui Ponta să introducă acciza în...

Autor: Valentina Postelincu

05.12.2013, 21:05 769

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri seară că, în întâlnirea pe care au avut-o la Cotroceni, i-a propus premierului Victor Ponta să nu introducă acciza majorată de la 1 ianuarie 2014, iar dacă nu se închide bugetul să o introducă de la 1 iunie, însă primul-ministru nu a acceptat.

„I-am propus premierului: nu introdu acciza de la 1 ianuarie şi, dacă nu se închide bugetul, introdu de la 1 iunie. Nu a acceptat“, a relatat preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a adăugat că acest refuz i-a „confirmat“ că premierul „doreşte banii pentru alegerile europarlamentare“.

 

Ce a mai spus preşedintele aseară:

  • Despre proiectul de autostrăzi: Marele proiect de autostrăzi prezentat de către premierul Victor Ponta denotă lipsă de respect pentru populaţie.

  • Despre legea referendumuluu: La mine la cabinet a intrat pe 5 (motivarea Curţii Constituţionale pe legea referendumului - n.r.) şi în Constituţie spune foarte clar. Pe 14 seara îmi expiră termenul, pentru că la cabinetul meu, deci nu la registratură. (...) Deci, (...) pe 14 noaptea voi promulga legea.

  • Despre bugetul asigurărilor sociale: Voi promulga imediat Bugetul Asigurărilor Sociale, nu am nimic de reproşat acelui buget. (...) în aceeaşi zi când va veni, îl voi şi promulga.

  • Despre premier: Victor Ponta mai are nişte furii şi încearcă să îşi ascundă propria corupţie sub aceste acuzaţii gratuite, Victor Ponta este un prim-ministru corupt profund, care încearcă să îşi ascundă hoţia sub acte normative. Victor Ponta a încercat să ascundă cei 400 mil. dolari ai Rompetrol, ascunzându-se sub o lege care a fost declarată neconstituţională, este corupt pentru că a vrut să îşi ascundă sub o lege Roşia Montană. Victor Ponta este corupt pentru că a luat 200 de hectare de pământ de la Academia Siseşti şi a dat-o la Insula Mare a Brăilei. Victor Ponta este profund corupt pentru că încearcă şi îi facilitează lui Ghiţă foarte multe contracte, protejatul lui, principalul jucător în instituţii guvernamentale în proiecte IT, oricât se ascunde.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO