Eveniment

Băsescu învârte cuţitul în rana provocată de Nokia: Închiderile potenţiale nu se pot referi numai la Jucu, ci şi la alte industrii

Băsescu învârte cuţitul în rana provocată de Nokia: Închiderile potenţiale nu se pot referi numai la Jucu, ci şi la alte industrii

Autor: Crisitian Fierbinţeanu

29.09.2011, 16:15 1546

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la situaţia de la Jucu, că este vorba despre un fenomen la care România trebuie să se aştepte, avertizând că închiderile potenţiale nu se pot referi numai la fabrica din această localitate, ci şi la alte industrii.

Preşedintele a spus, la plecare spre Polonia, unde participă la un summit-ul Parteneriatului Estic, că avertizase asupra riscului ca multinaţionalele să înceapă să-şi reducă activitatea pe teritoriul României.
"Iata că începe să se întâmple. E un fenomen la care trebuie să ne aşteptăm", a spus Băsescu.

El a menţionat că acest fenomen nu poate fi compensat decât prin crearea de locuri de muncă în baza deciziilor luate de Guvern.

Grupul finlandez Nokia a anunţat joi că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de închidere a fabricii vor fi derulate până la sfârşitul anului.

Angajaţii au primit după şedinţa cu conducerea companiei o hârtie în care sunt anunţaţi că fabrica urmează să funcţioneze până la sfârşitul anului, iar ei să fie plătiţi până la sfârşitul lunii martie 2012. Potrivit documentului, angajaţii Nokia vor beneficia de un pachet compensatoriu care va fi comunicat imediat după finalizarea consultărilor cu sindicatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO