Eveniment

Berceanu va sta cu cronometru in mana la Bechtel

20.06.2006, 20:21 17

Noul ministru al transporturilor, constructiilor si turismului, Radu Berceanu, spune ca in vederea respectarii termenelor prevazute in marile contracte de infrastructura va aplica penalitati, cu mult mai mari fata de cele existente, pentru urgentarea lucrarilor, dar si pentru respectarea clauzelor contractuale asumate de partile contractante.
Berceanu, care a ocupat anterior pozitia de vicepresedinte al Senatului, l-a inlocuit de saptamana trecuta la sefia MTCT pe Gheorghe Dobre, retras din guvern de catre Partidul Democrat, care detine acest portofoliu. Proaspatul ministru, care are in grija marea infrastructura, a spus, ieri, ca banii pentru proiectul autostrazii Transilvania vor fi la dispozitia Bechtel, atata vreme cat acestia vor face lucrarile la standardele de calitate nord-americane. "Este bine ca lucrarile au inceput mai repede, dar sper ca acestea sa fie realizate ca in America. Sper ca Bechtel sa recupereze intarzierile si pierderile de imagine din ultimul timp. Vreau sa anunt public ca avem bani atat cat pot ei sa lucreze, dar nu o sa-i dam decat pe lucrari la standarde americane", a spus Berceanu. Proiectul autostrazii a inceput in 2004, in baza unui contract in valoare de 2,2 mld. euro, insa lucrarile au fost intrerupte la jumatatea lui 2005 din lipsa de fonduri. Lucrarile au reinceput dupa ce autoritatile au efectuat o plata de circa 100 mil. euro in conturile Bechtel. Ministrul a criticat si slaba organizare de santier care in unele situatii conduce la prelungirea termenului de executie. "Constructorii stiu cu totii ca iarna nu e ca vara, dar probabil nici vara nu e ca iarna, pentru ca e cald si sunt multe weekend-uri".
Ministrul a precizat ca lucrarile la autostrada Bucuresti-Pitesti vor incepe in cateva zile dupa ce va fi anuntat castigatorul licitatiei.

Berceanu a anuntat demiterea din functie a directorului general a aeroportului international Baneasa, Eugen Ciocan, pozitia acestuia fiind preluata de unul dintre adjunctii sai. Ministrul a mai spus ca vor fi aplicate masuri similare in perioada urmatoare la unitatile din subordinea MTCT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO